Monday, April 28, 2008

Turk Medyasi, silkin ve kendine gel!

Ben blogumda boyle siyasi ve buyuk konusmam ama bence bizim Turk Medyasi’nin iyi bir tokada ihtiyaci var artik. Yaklasik son 5-10 yildir haberler icin (Turkiye haberleri dahil) dis basini, magazin haberleri icin de yerli ve tirajlari pek yuksek! Turk gazetelerini takip ediyorum.

Ozellikle italyan gelin vakasinda ‘boyle seyler heryerde oluyor, tum Turkiye’yi suclu tutamayiz’ gibi basit bir italyan okuyucu yorumunun mansetlere tasinmasi durumunun bende yarattigi ters peristaltik hareketler yanisira sinir sistemime verdigi zararlari anlatmam mumkun degil. Ne demek istiyorsunuz yani? Heryerde oluyor nasil olsa, olan olmus, mubah, devam mi? Yoksa, baska yerlerde de oldugunu kelalaka bir yabancinin agzindan dillendirip, sucluluk ve asagilik kompleksimizi mi daglamaya calisiyorsunuz? Yoksa yoksa, davayi (ki muhtemelen 2020 yilinda sonuclanir) yonetenleri mi ayartmaya calisiyorsunuz? Malum, hatun italya’dan gelmis, sac bas acik, turbani yok (duvak turbana girmiyordur muhtemelen), ve Turk erkeklerinin o cok nacizane duygulari istismar edilmis olabilir. Nasil olsa fahiseye tecavuzde indirim vardi, italyan geline neden olmasin? Tahrik ediyor erkeklerimizi, erkekligimizi...

Tecavuze ugrayan yavrucaklarin %15’inin oz baba veya yakin akraba magduru oldugu bir ulkede, ve italyansa, ve orasi burasi aciksa tecavuz et ve gom mantigi hakim bir ulkede, universite egitimi almis insanlara 16 ay aci cektirerek silah egitimi vermek icin harcadigin parayi, asil egitime harca diye soyluyorum bunu. Askerligi hergun mansetlere tasiyip, su pasa boyle dedi, bu pasa boyle yapti, gogus kabartti diye mansetler atacagina, su pasa ordu butcesinin bu kadarini egitime bagisladi diye mansetler at. At ki daha fazlasi yapsin ayni seyi. Universite mezunu insanlari zorla olume yollama ki daha fazlasi kalsin burada. Daha fazlasi uretsin, dusunsun yurdumda. Daha fazlasi Turk Ruyasi kursun, American Dream degil!

Bilmemkim oyuncu kendisinden bilmemkac yas kucuk herifle evlendi haberlerini mansetine tasiyacagina, bilmemkim milletvekili egitim konusunda mecliste cingar cikardi haberini yaz. “Millet bunlari istiyor” seklindeki savunmalari bir kenara birak ilk once. Unutma ki, sen ne yazarsan millet de onlari okuyor. Bi silkin, bi kendine gel artik!

Butun dunya basini sinirda nehre zorla atilan multecileri yaziyor gunlerdir. UN Turkiye’den cevap bekliyor. Bizimkiler Ibonun kizini yaziyor mansetten: neden sarayda olmamis da evde olmus dugun. Butun dis medya “kurdish rebels” diyor PKK icin, bizimkiler hala kendi caplarinda ancak fasistleri mutlu edebilecek mansetlerle gunlerini geciriyor.

301 gibi anlamsiz, demokrasi dusmani, 2000li yillarin gereksizi bir maddeyi degistirmek icin cabalanirken, bizim medya “iste bu da onlarin 301’i” diye manset atiyor ve avrupanin da aslinda bizim kadar fasist olabilecegini ispata kalkisiyor. Neyi ispatlamaya calisiyorsunuz? Onlarin da bizim kadar kotu oldugunu mu? Kendinizin ne kadar kotu oldugunu baskalarinin uc bes kotu yasasiyla ortbasa mi kalkisiyorsunuz? Tabii, millet bunu istiyor degil mi?

Sizin silkinip kendinize geleceginiz ve adam gibi seyler yazacaginiz yok anlasilan, bari mesleginizi yapip dis medyaya goz gezdirin arada bir. Belki gozunuz, akliniz falan biraz olsun acilir. Tabii, dis medya derken gidip de Ingilizler’in The Sun’ina bakmayin. Onu zaten hergun kendiniz yayinliyorsunuz siyasi mutakil gazete musvettesi olarak!

7 comments:

Yesim Arpat said...

En komiği forumlardan yorumları kopyalayıp haber diye vermeleri.

Yahu halkın neyse medyan da odur. Medyanın halkı eğitme gibi bir misyonu olduğunu sanmıyorum. Kar amaçlı kuruluşlar oldukları için halka şerbet vermek durumundalar. Ne zaman ki halk daha kalitelisine talep eder, o zaman medyanın da kalitesi artar.

Anonymous said...

Hangi halk?

Anonymous said...

Yukarıdaki sorum bir önceki yorum içindir! Kendileri bir zamanlar korkmayın bi'şi olmaz diyerekten,Nişantaş'ında türban takıp .pastanelerde oturmuştu....Ama tabii orası Nişantaşı!Bi bakımdan Hafya Hanım'ım yeşerdiği ABD'Ye çok benziyordur!Herhal karıştırmıştır!...Çünkü bizde özgürlükler dayatmayla gerçekleştiriliyor son yıllar da!.... bilmem anlayabildiniz mi?

Anonymous said...

Ben de size diyorum ki! Bu yaz tatilinde ya tesettür mayosuyla denize gireceksiniz, ya da üstsüz! Başka yolu yok! Hangisi?...Cevap ver!...

Yesim Arpat said...

Bir de ne dediğini, ne sorduğunu anlasam cevap vericem.

Tetteh kardeşim artık yeter yahu. Girmediğin kılık kalmadı.

Anonymous said...

Sen de az bukalemun değiısin!

Anonymous said...

Kimi kandırıyorsun?